tisdag 29 december 2009

Hej då, 00-talet

Sista inlägget för det här året, och decenniet, får bli videon till Håkan Hellströms första singel. Jag lägger upp den mest för min egen skull egentligen – för att det känns bäst så. Att avsluta decenniet med Håkan.



Gott nytt år!

söndag 27 december 2009

The Granite Shore



Under 2009 har skivbolaget Occultation släppt tre skivor: två grymma singlar med The Wild Swans, samt en singel med det här bandet. The Granite Shore. Lyssna här.

måndag 21 december 2009

A place in the sun

Under årets mörkaste dag passar den här solskensdränkta pärlan väldigt bra. Tracy Thorn och hennes Marine Girls.



Nothing I would rather do, all I want is a place in the sun and you

lördag 19 december 2009

The xx vs. Animal Collective

Det är många sammanfattningar av 2009 och 00-talet för tillfället. Listor publiceras till höger och vänster, vilket jag gillar. Listor är kul. Årets bästa album-utmärkelse ser från många ut att gå till antingen The xx (Rough Trade, The Guardian, mfl) eller Animal Collective (Pitchfork, Sonic, mfl). Två mycket bra skivor. Min röst här går då till The xx, som jag också hade med på min årsbästalista.

2010 års bästa album kan, om man ska gå efter många musikbloggar, mycket väl bli Beach House kommande album "Teen Dream". Fantastisk skiva, verkligen. Missa dem inte när de kommer till Sverige om några månader.

Ett band som påminner mycket om Beach House är Warpaint. De släpper också skiva under nästa år. Deras första. "Stars" som du kan se här nedan lovar väldigt gott!



Ikväll går jag till Pluto vid Liljeholmen och ser The Radio Dept. samt Most Valuable Players spela. Ja, du läste rätt. The Radio Dept. på lilla Pluto alltså! Helt galet. Hoppas bara att man kommer in.

tisdag 15 december 2009

söndag 13 december 2009

Söndagslyssning



Nya albumet från Yeasayer. Har inte lyssnat på hela skivan än med det låter helt klart lovande. Missa dem inte när de kommer till Sverige och spelar i vår. De är fantastiska live!

David Bowie återkommer man alltid till med jämna mellanrum. För tillfället är det "Aladdin sane" som lockar mest. Time!

The Depreciation Guild gjorde ett av årets absolut finaste singelsläpp med "Dream about me". Nu har de gjort en cover på The Beatles låt "Because" för samlingen "Wanna Hld Yr Handheld, VOL. 1". Ladda ner gratis, här!

tisdag 8 december 2009

Årets album 2009

Det här är då de album som betytt mest för mig det här året. Var ganska svårt att ranka de skivor som hamnade topp 10 må jag säga. Hård strid om förstaplatsen bland de tre översta, men det blev då tillslut ett gäng göteborgare som hamnade i topp.

1. jj - No 2
2. Cass McCombs - Catacombs
3. Smith Westerns - Smith Westerns
4. Bricolage - Bricolage
5. Girls - Album
6. The xx - xx
7. Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix
8. Jeremy Jay - Slow Dance
9. The Pains of Being Pure at Heart - The Pains of Being Pure at Heart
10. Princeton - Cocoon of Love

Annat bra: Empire of the Sun, Local Natives, Animal Collective, The Mary Onettes, El Perro Del Mar, Real Estate, Grizzly Bear, Anna Järvinen, [Ingenting], Ganglians, The Love Language, The Clientele, The Bear Quartet, Liechtenstein och M. Ward.

lördag 5 december 2009

Lis(z)tomania

Har de senaste dagarna försökt klura ut vilka album som jag egentligen tyckt bäst om detta år. Ganska svårt den här gången faktiskt. Lista kommer förhoppningsvis att publiceras inom kort. Tills dess kan ni njuta av North of Cornwallis.

torsdag 3 december 2009

Let's get the band back together one more time!



Jag vet inte om det har med ljuva minnen från tonåren att göra men jag får en alldeles varm känsla i kroppen när jag ser på den här trailern.

tisdag 1 december 2009

Princeton



Princeton är inte enbart ett prestigefyllt universitet på USAs östkust, utan även namnet på ett väldigt fint popband från Kalifornien. Liknelserna med Vampire Weekend som jag läst lite här och var är väl inte helt träffande kan jag tycka men riktigt bra är det ändå. Lyssna på min personliga favorit "Shout it out" och andra låtar, här!