fredag 29 januari 2010

Beach House - Papercuts - Local Natives



Den 27/2 spelar Papercuts förband till Beach HouseDebaser Slussen. En på förhand fantastiskt grym kväll. Kolla upp albumet "You can have what you want" om du inte är bekant med skivan sedan tidigare.

På söndag blir det Local Natives på utsålda Debaser Slussen. Jag antar att det blir mycket skägg och rutiga skjortor bland publiken.

lördag 23 januari 2010

onsdag 20 januari 2010

#1!



Hur coolt är inte detta? Vampire Weekends nya album "Contra" går den här veckan in som nummer ett på den amerikanska billboardlistan. Nummer ett! Det hade jag aldrig trott. För en gång skull en etta som förtjänar sin plats.

Imorgon går vårsäsongen av Pet Sounds Pop Quiz igång. Jag och mitt lag Quizteam Kaspersen ska försöka förbättra höstens högst blygsamma resultat med en topp tio-placering denna gång. Om allt går väl.

måndag 18 januari 2010

Worried Shoes



Igår såg jag filmen "Where the wild things are". Det är då alltså Spike Jonze filmatisering av barnboken med samma namn, om nu någon lyckats missa detta. Musiken i filmen är helt gjord av Karen O från Yeah Yeah Yeahs, och det är ett soundtrack som bland annat innehåller en utmärkt cover på Daniel Johnstons låt "Worried Shoes". En låt som jag nästan konstant lyssnat på sedan jag såg filmen. Gör det du också. Karen Os cover hittar du här, och Daniel Johnstons original hittar du här.

Imorgon går jag och ser The xx på ett utsålt Debaser Medis. Det blir nog svinbra tror jag.

torsdag 14 januari 2010

R.I.P. Teddy Pendergrass



I ett gammalt nummer av tidningen Pop, utnämnde Jan Gradvall den här låten till tidernas bästa discolåt, om jag nu inte helt missminner mig. Ett mycket bra val. Teddy Pendergrass var verkligen en stor vokalist.

torsdag 7 januari 2010

söndag 3 januari 2010

Who do you love



Handsomeboy Technique remixar Museum of Bellas Artes redan grymma "Who do you love" till något utöver det vanliga. Ladda ner gratis, här!

lördag 2 januari 2010