onsdag 29 april 2009

måndag 27 april 2009

Dagens skivskörd

God Help The Girl - "God help the girl"
Ganska bra. Låter som Belle & Sebastian gjorde innan "Dear catastrophe waitress". Fina arrangemang.

Jarvis Cocker - "Further complications"
Låten "I never said I was deep" är ganska fin, med finurlig text. Annars inte så roligt.

Cass McCombs - "Catacombs"
Äntligen tillbaka med ny skiva. Inte riktigt där uppe med den mästerliga skivan "PREfection", men ändå riktigt bra. "You saved my life" kan vara årets hittills finaste ballad.

Patrick Wolf - "The Bachelor"
Har inte fått något riktigt grepp om denna än. Första intrycket är dock att det låter ungefär som föregångaren, fast tyvärr lite sämre.

torsdag 23 april 2009

California love



Har de senaste dagarna så smått börjat ge mig på The Beach Boys gedigna skivkatalog. Beror kanske främst på att jag själv kommer att befinna mig i Kalifornien om en månad, och tänkte då njuta av vädret med Brian Wilson och kompani i hörlurarna. Hade väl till för ett par veckor sedan egentligen bara hört "Pet Sounds" och "Surf's Up" i sin helhet, och så då de där tidiga surf-singlarna. Nu med lite mer kött på benen har jag dessa album som favoriter för tillfället (exklusive "Pet Sounds" som jag i princip lyssnat sönder):

1. "Sunflower"
2. "Today!"
3. "Surf's Up"
4. "Wild Honey"
5. "Summer Days (And Summer Nights!!)"

Köpte förresten "Pet Sounds" idag för ynka 45kr på Mosebacke Records (de har 50% på alla cd tom lördag!). Har bara haft den på kassett och mp3 tidigare. Sweet!

onsdag 15 april 2009

The Soft Pack



Kan inte riktigt bestämma mig. Är The Soft Pack (fd The Muslims) fantastiska, eller bara ganska bra? Deras "nya" skiva har hur som helst spelats flitigt hemma hos mig idag. Låter som The Strokes gjorde innan de släppte sin, om jag får använda ett tv-uttryck; "Jumping the shark"-skiva "First impressions of earth", ungefär.

Lyssna här.

måndag 13 april 2009

Pop the glock



En Spotify-playlist så här i slutet av allt äggätande. Klicka här.

lördag 4 april 2009

Vårsol

Snart skivaktuella Horse Shoes, som jag har tipsat om bland annat här och här, är tydligen klara för en spelning på Debaser Slussen den 24/4. Det är mycket goda nyheter. Deras första spelning utanför USA om jag är korrekt informerad. Jag kommer garanterat vara där.

Annars då? Har lyssnat mycket på nya skivor med bland annat El Perro del Mar, Bill Callahan, The Wave Pictures, Anna Järvinen och Woods.



Sedan har jag även rotat fram Deacon Blues debutskiva "Raintown" från 1987. Trots ganska cheesy och hopplöst daterade videos, har jag lyckats blunda för det estetiska, och spelat skivan många gånger de senaste dagarna. Fin Prefab Sprout-pop från Glasgow.