onsdag 25 februari 2009

Bästa festen någonsin

Några av mina finaste minnen från sommaren 2005 har på ett eller annat sätt med The Boy Least Likely Tos första skiva "The best party ever" att göra. Dels ett par sena kvällar på Nytorget med albumet spelandes i den medtagna bandaren och dels en väldigt charmig spelning med den brittiska duon på ett knappt halvfyllt Debaser slussen.

Idag lyssnade jag på den kommande uppföljaren till den fantastiska debutskivan och kan bara konstatera att de har gjort en skiva som låter nästan exakt som den första, bara lite sämre. Lite tråkigt då jag ivrigt har inväntat denna skiva i nästan fyra år nu.

En (inofficiell) video från "The best party ever":



The Boy Least Likely To - I'm glad I hitched my apple wagon to your star

fredag 20 februari 2009

Ch-ch-ch-changes

Ja, El Perro del Mars nya "Change of heart" är den låt jag lyssnat på överlägset mest idag. Är kanske den bästa låt hon har gjort faktiskt. Den 23/4 spelar hon på Fasching i Stockholm. Biljetter kommer att inhandlas snarast.
_ _ _

Annat bra: Camera Obscuras nya låt "My maudlin carrer". Bådar gott inför kommande albumet.
_ _ _

The Temper Trap har lagt upp en ny riktigt bra låt på sin myspace. De låter väl ungefär så som man önskade att Bloc Party skulle låta efter sin första skiva. Bloc Party, som man hade så stora förhoppningar på efter att man hade hört "Banquet" för första gången, har ju haft en utvecklingskurva som gått spikrakt nedåt. Idag är de helt ointressanta.
_ _ _

Ikväll går jag och ser The Wave Pictures på Debaser medis.

onsdag 18 februari 2009

!!!



El Perro del Mar - Change of heart

måndag 16 februari 2009

Dagens låt



The Monkees - Daydream believer

onsdag 11 februari 2009

Nocturnal me



The Love Language är ett band från USA. De har med sitt kommande album samlat ett gäng underbara poplåtar som är lite sådär lagom oborstade utan att för den delen bli ofokuserat. Jag gillar den väldigt mycket. Lyssna själva här.

Annars sitter jag mest och väntar på att få höra El Perro del Mars nya mini-album. Förväntningarna är väldigt högt ställda.

...och att M. Ward ska ta sig till Stockholm (Södra teatern, kanske?) någon gång i vår för en spelning.

fredag 6 februari 2009

måndag 2 februari 2009

French kiss



Har lyssnat mycket på Still Corners de senaste dagarna. Deras Ep "Remember Pepper?" kom förra året och låter lite som om Broadcast skulle göra ett soundtrack till en fransk nya vågen-film, ungefär. Lyssna här.
_ _ _

Igår var jag annars och såg Markus Krunegård på Cirkus. Har aldrig tidigare noterat vilken stor flickidol han är, men så är det tydligen. Igår var det stundtals rena Beatles-hysterin i lokalen. Några tjejer hade till och med legat i sovsäckar utanför Cirkus innan giget, vilket Krunegård lite stolt nämnde i ett mellansnack. Konsterten var annars väldigt bra får jag säga, med ett lite kul och otippat gästinhopp av Mauro Scocco i slutet.