torsdag 29 januari 2009

Wake the President



Har tipsat om detta skotska band en gång tidigare, men de tåls att uppmärksammas igen då de nu har spikat ett datum för sin debutskiva. 9:e mars dyker den upp (i fysisk form alltså). Lyssna på myspace:

http://www.myspace.com/wakethepresidentband

tisdag 27 januari 2009

I'm throwing my arms around Phoenix

Det florerar ett rykte om att Phoenix, ett av Frankrikes finaste popband, ska vara på gång med ny skiva. Jag hoppas att detta stämmer och att den kommer snart. Tills dess...



Phoenix - Too young

Update: Skivan heter tydligen "Wolfgang Amadeus Phoenix" och ska komma någon gång i vår. Yes!

torsdag 22 januari 2009

Mission accomplished

Uppdrag "skaffa biljett till Glasvegas på Debedis" ser nu ut att ha slutat hyfsat lyckligt i alla fall. Idag blev jag en av de 102 personer som lyckades boka biljett till biosalongen på våning två. Sålde slut på 30 sekunder läste jag. Är väl inte de bästa av platser men jag är ganska nöjd ändå.

Imorgon ser jag Parker Lewis på Debaser slussen.

måndag 19 januari 2009

Några konsertfunderingar

Debaclet med Glasvegas-biljetterna känns inte fullt lika jobbig då jag läser att The Wave Pictures kommer till stan om en månad. Mycket bra. Debaser Medis är lokalen. Be there!
_ _ _

Apropå Debaser. Ett citat hämtat från deras hemsida angående The Zombies kommande spelning:

"Gruppen består fortfarande av Chris White på bas, Rod Argent på keyboards, sångaren Colin Blunstone, Hugh Grundy på trummor och gitarristen Paul Atkinson."

Eh, what? Blir lite svårt med full sättning då gitarristen Paul Atkinson dog för fem år sedan.
_ _ _

Sedan tycker jag att det är lite tråkigt att Animal Collective endast besöker Lund när de kommer till Sverige i vår. Hade gärna sett dem i Stockholm då även jag tycker nya skivan är grymt bra.
_ _ _

Nu ska jag lyssna på Here We Go Magics nya skiva, igen.

Album, snart?



Violens - Trance-like turn

onsdag 14 januari 2009

Torsdag

Har lyssnat på Asobi Seksus kommande album idag. Ingen höjdarskiva får jag väl erkänna. Några bra låtar men i det stora hela en besvikelse. Förra albumet "Citrus" var väl inte heller något mästerverk egentligen, men den hade en låt som jag nog aldrig kommer att tröttna på och den heter "Thursday". En av 2006 allra bästa låtar. Believe that.


Asobi Seksu - Thursday

På fredag kommer jag nog gå till Kägelbanan och kolla på Nottee
när hon uppträder. Är väldigt nyfiken på att se hur hon är live.

måndag 12 januari 2009

Glasvegas-biljetter

Idag skulle man då köpa biljetter till Glasvegas var det tänkt. Det gick åt helvete, såklart. Klockan 10:05 försöker man besöka Lugers hemsida. Helt omöjligt. Fortsätter i ungefär femton minuter innan jag äntligen kommer in, men då är det redan slutsålt. Besvikelsen är total.

Om det nu är någon där ute som har två biljetter över till spelningen i Stockholm så är jag intresserad av att köpa dessa. Maila mig.

lördag 10 januari 2009

Inlägg 100

Får bli den låt jag döpt denna blogg efter.




onsdag 7 januari 2009

Helgen vecka tio

...ser ut att bli något i hästväg. Vad sägs om detta:

Tor 5/3. The Zombies @ Debaser Medis
Fre 6/3. Glasvegas @ Debaser Medis
Lör 7/3. Crystal Stilts @ Strand

Kommer att gå på minst två av dessa.

tisdag 6 januari 2009

Wild Beasts korsat med tidiga U2



The Temper Trap - Sweet disposition

söndag 4 januari 2009

Catwalk #2



Ni vet de där två sista magiska minuterna i "Magasinsgatan" när Håkan Hellström ramlar runt efter en utekväll, tänkandes på någon flicka samtidigt som han väntar på gryningen? Samma associationer som jag får av den låten får jag när jag lyssnar på Catwalks grymma låt "Past afar".

Catwalk - Past afar

lördag 3 januari 2009

Catwalk



Ikväll skulle jag se Days och Cats on fire på Debaser medis. Days ställde tyvärr in, på grund av sjukdom, så det blev bara Cats on fire. Det blev en fantastiskt kul kväll ändå. Finsk populärmusik har faktiskt, tro det eller ej, mer att erbjuda än bara metal, metal, metal, emo, gothrock, gothrock, emo och åter emo. Cats on fire är kanske, i och för sig, det enda bra exemplet på detta. De gör pop bättre än många svenska band.

Kontentan från kvällen var annars att: "Blue monday" med New Order är världens bästa låt.