söndag 29 juni 2008

Big pimpin, spendin G's

Noel Gallagher gick ut tidigare i veckan och tyckte att Jay-Z inte var en bra bokning för årets Glastonburyfestival. Jay-Z svarar med att öppna sin spelning på Glastonbury med en cover på "Wonderwall"! Fantastiskt roligt.

Jay-Z - Wonderwall

fredag 27 juni 2008

The kids in the hall

Hade först tänkt skriva lite om samtliga band jag såg på Accelerator detta år men det kändes lite meningslöst.

Väljer istället att posta MGMT med "Kids" för tredje och sista gången på den här bloggen. Nu dock live från festivalen. Ljudet är så jäkla sämst men...ja, ni fattar.



Kan i och försig nämna att jag fick krampkänningar i min ena vad under Vampire Weekend av mitt okontrollerbara taktstampande och subtila dans. Först gången det hänt mig på en konsert och helt klart ett gott betyg till bandet på scen.









onsdag 25 juni 2008

Snart är det dags!

Mûnchenbryggeriet, utescenen om fyra timmar:



You were a child
Crawling on your knees towards it...

lördag 21 juni 2008

Accelerator 2008



På tisdag och onsdag är det Acceleratorfestival i Stockholm. Ska bli väldigt kul att se lite band och dricka några öl. Årets upplaga är kanske inte den bästa de fått till men en hel del intressanta akter ändå.

Detta ser jag fram emot mest:

Vampire Weekend (länge sedan jag lyssnade på skivan nu men blir jäkligt bra live)
El Perro del Mar
MGMT (Blir säkert hur bra som helst)
Black Kids
Hercules & Love Affair (mest bara väldigt nyfiken på att se hur de är live)

Har inte hört alla band som ska spela så jag tror och hoppas på några överraskningar.

måndag 16 juni 2008

Dagens besvikelse

Är att bästa Cats on fire lirar på Debaser slussen den 28/6 då jag tyvärr är inbokad för andra åtaganden. Hade annars varit ett självklart val den kvällen. De är riktigt bra på skiva och faktiskt ännu bättre live.

http://www.myspace.com/catsonfiremusic

måndag 9 juni 2008

It's coming home

Okej, det är fotbollstider. Varje sommar som ett stort mästerskap ska spelas brukar man alltid läsa olika listor om vilka fotbollslåtar som varit bäst (eller minst dålig kanske man ska säga) genom åren. Många droppar New Orders "World in motion", ett för mig obekripligt val. Visst, New Order är ett av världens bästa band men låten...herre gud, en av deras sämsta.

Mina favoriter är annars:

Un Estate Italiana - Gianna Nannini & Edoardo Bennato (fet schlagervarning på den här men ändå, refrängen är fin. Från VM 1990)



Three Lions - Lightning Seeds (Kom när britpopen var som störst. Gick enormt mycket på MTV Europe minns jag. Från EM 1996)

lördag 7 juni 2008

Horse Shoes


I måndagens P3 Pop talades det om hur dagens svenska pop influerar utländska artister. Ett "svenskt sound" som främst representeras av artister från Göteborg. Ett av de band som helt klart färgats av detta svenska sound är Horse Shoes från Florida. Låter väldigt mycket Göteborg. Är onekligen lite kul att se Air France och Boat Club listade bredvid storheter som The Zombies och New Order bland influenserna på myspace-sidan.

Lyssna på bästa låten "Changing winds" här.

fredag 6 juni 2008

Kites are fun


Har alltid känt mig något ambivalent inför det här med att lyssna på musik beroende på vilken årstid det är, och då i synnerhet musik för sommaren. Tänker på det typiskt svenniga i att lyssna på det där...reggae (dvs "absolut reggae 18" eller kanske en "Best of" med Bob Marley), eller att lyssna på den obligatoriska Gyllene Tider-skivan så fort maj övergått i juni. 2008 måste för övrigt vara det första året på 2000-talet som Per Gessle inte ger sig ut på sommarturné landet runt (vad jag vet).

Sedan finns det ju också bra sommarmusik. Jag minns senvåren 2003 när irländarna i The Thrills släppte sin första skiva "So much for the city". En skiva som nästan helt och hållet var ett enda stort romantiserande av den amerikanska västkustens strandliv. Passade perfekt som eskapism för ett uttråkat förortsbarn i Stockholm.

Vad som blir årets sommarsoundtrack vet jag ej än. De senaste dagarna har jag bland mycket annat låtit mig förföras av Colin Blunstones sammetslena röst. Och då inte enbart The Zombies svanesång "Odessey & Oracle" utan kanske främst hans två första utmärkta soloskivor. Perfekt att ha i lurarna medans man strosat omkring på Södermalms gator.

måndag 2 juni 2008

The world is full of crashing bores

Det här fann jag ganska så underhållande. En man vid namn "Sixx" har gjort det till en grej att storma upp på scen under prisutdelningsmomentet på diverse galor och göra sin röst hörd, till allas stora förvirring. (Kolla Dave Grohls frågetecken till ansikte vid 1:19!).